Dag 3 – zondag 17 oktober 2021

Na het ontbijt naar Bargerveen/Twist waar een uitkijktoren staat. Deze staat op de grens tussen Nederland en Duitsland. Kijk je de Duitse kant op dan zie je windmolens en weilanden. Kijk je richting Nederland, dan kun je genieten van het uitgestrekte veengebied. Helaas was de uitkijktoren wegens onderhoud niet toegankelijk. Hierna nog even in de omgeving rond gelopen.

In Bargerveen/Weiteveen staat de grootste schaapskooi die er in Nederland is voor natuurbegrazing. De schaapskooi biedt onderdak aan 1000 schapen, deze zijn onderverdeeld in verschillende schaapskuddes van zo’n 350 schapen. Hier hebben we in het naastgelegen restaurant “Wollegras” warme chocomelk met slagroom en een appelpunt genuttigd. Op het terrein staat ook een Diema DS12 smalspoorlocomotief.

Van Bargerveen naar Westerbork een rit van circa 50km. Vanaf de parkeerplaats is het een halfuurtje wandelen naar kamp Westerbork. Zeer indrukwekkend.

Na de terug wandeling naar de parkeerplaats gaan we op weg naar Ruinen. Hier bevind zich de Ruiner schaapskudde.

Na een leuke vermoeiende dag gedineerd in het restaurant Deksels van vakantiepark Kuierpad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *