Woensdag 30 September

Vandaag naar Maastricht om eerst een reserve accu te kopen voor de kamera, gelukkig was deze op voorraad bij ‘foto Rembrandt’. Hierna snel naar de boot voor de vier sluizentocht

Vanuit Maastricht varen wij de Maas stroomafwaarts om via de sluis van Bosscherveld op de Zuid-Willemsvaart te komen. We volgen dit oude kanaal uit 1825 ( het lijkt wel een wandelpad in het bos ) om na een korte stop aan de Nederlands/Begische grens bij de sluis van Neerharen 9 meter omhoog geschut te worden en herhalen dat nog eens in de sluis van Lanaken. Dan komen we op het grote Albertkanaal en zien met bewondering hoe de kanaalgravers zich een weg gebaand hebben door heuvels en mergel. Aan beide zijden van het schip rijzen de wanden soms 60 meter hoog op uit het water. In de sluis van Ternaaien worden wij weer 15 meter omlaag geschut om weer op de Maas te komen om zo langs de hellingen van de St.Pietersberg op Maastricht af te stevenen. Aan bord hebben we geluncht. Het was een mooie dag.

2 gedachtes over “Woensdag 30 September”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *