Zaterdag 12 maart

Vanmorgen om 8.00 uur opgestaan, geontbijt en er op uit om van het mooie weer te genieten. Eerst een wandeling gemaakt door het Gulpdal en wat zagen we tot onze verbazing? Jawel een kudde schapen. Hierna bij Hotel Herberg & Proeverij “De Smidse”een heerlijk bakje warme chocola met slagroom en een grote vlaaipunt bestelt. Het was geweldig terrassen weer.

Vandaar een wandeling gemaakt door het geuldal naar de “Volmolen”.

Geschiedenis van de Volmolen Epen:
Deze Volmolen is lange tijd in gebruik geweest voor het ‘vollen’ van geweven stoffen tot viltig en sterk laken. De stof werd daarvoor gedrenkt in een mengsel met ranzige boter of gerotte urine en bewerkt met stampers die door het waterrad werden aangedreven. In 1872 is de Volmolen omgebouwd tot graanmolen.

En nu naar de 1000 schapen (ooien) en de 920 lammeren van Schaapskooi Mergelland Epen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *