Zondag 13 maart

Vandaag door het rivieroeverreservaat de Eijsder Beemden gewandeld dat direct langs de Maas ten noorden van Eijsden ligt. De gehele oppervlakte wordt extensief jaarrond begraasd door een kudde Koniks en Galloways. De Eijsder Beemden is een zeer soortenrijk natuurgebied en een uitstekend voorbeeld van een snelle natuurlijke ontwikkeling vanuit een cultuursituatie. Door de grote variatie aan bodem- en vochtomstandigheden, de invloed van de kuddes grazers en vooral ook de invloed van de Maas vinden vele planten en dieren er uitstekende leefomstandigheden. Na de wandeling de grotten van de Sint Pietersberg bezocht en de afgraving van de Sint Pietersberg door de ENCI gezien.

Een gedachte over “Zondag 13 maart”

 1. Is dat leuk? Om acht uur opstaan?
  Nou ja, “agge maor leut ‘et” zoals ze te zuiden van de rivieren zeggen.
  ’t Gaat wel hard, jullie vacantie is nu al weer bijna om.
  Tja, dan moet je wel vroeg opstaan!

  Doei
  Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *