Zaterdag 7 juli

Vandaag naar de vuurtoren in de Cocksdorp geweest.
Vanaf de toren heb je, op zo’n 45 meter boven zeeniveau, een prachtig uitzicht over de Waddenzee en Texel. Deze vuurtoren heeft ook een centrale rol gespeeld bij de opstand van de op Texel gelegerde Georgische krijgsgevangenen in 1945.

Links: Oude vuurtorenlamp. Rond 1935 zat er zo’n lamp in de vuurtoren. Het is een Philips lamp van 70 Volt, 60 Ampere en 4200 Watt.
Rechts: Kwikdamplampen. Dit soort lampen zit nu in de vuurtoren, het zijn lampen van 2000 Watt, en ze geven helder wit licht. De lichtsterkte is 2,85 miljoen candela. Er zitten 3 lampen in de toren. Eén gaat ’s avonds aan, de andere 2 zijn reserve, die gaan aan als de eerste kapot gaat.

Hierna in de Cocksdorp naar de vogelwinkel en de vlinderwinkel gegaan.
In de vlinderwinkel een pindakaaspothouder in de vorm van een vogelhuisje gekocht waarin een pot pindakaas geplaatst kan worden.

Vandaar naar Laborra voor een Texels ijsje.

’s Middags een huifkartocht over de Hogeberg gemaakt met Martin & Ellen Kikkert.
Met een vertraging van drie kwartier ivm hevige regenval en onweer zijn we uiteindelijk vertrokken. Ellen vertelde enkele bijzonderheden over Texel.

De fjordenpaarden worden ingespannen.

Het regent pijpenstelen

De fjordenpaarden achter de huifkar

Uitzicht vanaf de Hogeberg van de Reede van Texel.

2 gedachtes over “Zaterdag 7 juli”

  1. Jos,
    We hadden zaterdagmiddag tussen 14.00 en 14.45 uur een hevige regen en onweersbui op Texel. Hierna weer zonnig en lekker weer.smiley

  2. Hallo vacantie-gangers

    Ik zie alleen een smileyDus ik neem aan dat jullie vrolijk zijn.Hoe is het weer? In Rotterdam is het een druilerige dagGroetenJos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *